
Az ózon viszonylag rövid élettartama a levegőben azt jelenti, hogy nem tárolható nagy mennyiségben, és ez a szolgáltatás bizonyos esetekben korlátozásokat okozhat alkalmazásában. A napraforgó-, olíva-, len-, kender- és jojobaolajban – magas esszenciális zsírsavtartalmának köszönhetően – az ózon mikrokapszulázott magának az olajnak a molekuláris szerkezetébe, összetett ózon formájában. Ilyen módon stabilizálja és felerősíti időtartamát, lehetővé téve az ózon “születő” aktív állapotában maradását hosszú ideig, feltéve, hogy alacsony hőmérsékleten tartják.
Ha az ózonozott olajról beszélünk, akkor az ózonidok biológiai hatásáról beszélünk, amelyek a bőrrel és az alatta lévő szövetekkel érintkezve gyorsan működésbe lépnek, észlelhető hatások sorozatát realizálva:
- Magas baktériumölő hatás gombákra, élesztőkre, vírusokra és baktériumokra.
- A vér mikrocirkulációjának újraaktiválása.
- A granuláció és a szövet növekedésének stimulálása.
- Gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító hatás.
- A hámszövetek újjáélesztése.
Az ózonozott olajok helyi alkalmazása sok kóros betegség esetén összehasonlítható eredményeket eredményez a gáz-ózonterápiás kezeléseknél, még akkor is, ha a kezelési idők néha hosszabbak. Szabadalmaztatott módszerrel előállított ozonált olajunk magas lipohidroperoxid-koncentrációt tartalmaz ml-enként, ezért jellemzői és hatékonysága egyértelműen kiváló minőségű.